George Simion, liderul AUR, a declarat că nu va susţine un document care le ia cetățenilor dreptul la libertăți. Totodată, acesta face apel la Florin Cîţu să renunțe la intențiile sale privind vaccinarea obligatorie şi accentuarea certificatului verde.

„Sunt împotriva încălcărilor drepturilor fundamentale ale românilor indiferent de forma prin care se face. Un certificat similar cu certificatele care au existat şi în perioadă interbelică nu face bine cetăţenilor. Au murit oameni la Revoluția din ’89 pentru libertatea noastră şi nu agreăm acest gen de certificat, indiferent dacă sunt persoane vaccinate sau nevaccinate.

„Suntem total împotriva certificatului verde”

Suntem total împotriva certificatului verde şi este o poziție pe care ne-o asumăm şi e o poziție pe care o avem pentru că aşa ne-au cerut românii. M-am dus într-o şcoală în Volovăţ, judeţul Suceava unde copiii nu învață. Erau presiuni pe profesori ca să se vaccineze ca să poată merge la şcoală. Nu agreăm restricţiile într-un moment în care numărul de cazuri este similar cu cel din luna mai. Atâta timp cât discriminarea nu se face pe bază de vaccinare că asta ne deranjează pe noi. Atâta timp cât cei care transmit această boală pot fi în egală măsură şi vaccinaţi şi nevaccinaţi.

Avem o responsabilitate faţă de oamenii care ne-au votat şi care ne cer acest lucru. Noi rămânem pe poziție şi nu credem că ar trebui un certificat care să includă printre criterii vaccinarea. Dacă vorbim de nivelul de anticorpi că mulţi români au trecut deja prin boală, deja discutăm despre altceva. „, a spus George Simion, la Antena 3.

George Simion, atac la adresa lui Florin Cîțu

Întrebat de ce face apel numai la Florin Cîţu când vorbeşte despre certificat, George Simion a spus:

„Acest certificat nu va trece prin Parlament, indiferent de ce îşi dorește Florin Cîţu. Din această coaliție putem să vedem oameni exagerați cum este Florin Cîţu care nu mai este din fericire şi mulțumesc lui Dumnezeu premierul acestei ţări şi oameni care sunt mai rezonabili şi cu care se poate discuta.

Vreau să cred în buna lor intenție. Vreau să cred ce mi-a zis domnul ministru al Sănătăţii, Alexandru Rafila, că acest certificat nu va mai avea forma pe care o gândea Florin Cîţu şi va fi supus dezbaterii publice”, a spus George Simion.