Asta nu e tot. Încă două lovituri mai vin pentru Laura Codruța Kovesi. 

Încă un om de bază al fostei procuror-șef al DNA părăsește instituția. Este vorba de procurorul Gheorghe Popovici.

Adjunctul şefului DNA, procurorul Nistor Călin, a cerut Secţiei pentru procurori a CSM revocarea procurorului Gheorghe Popovici, adjunct al şefului Secţiei a 1 din DNA, potrivit ordinii de zi a CSM de joi, 14 februarie. Pe listă este şi solicitarea de încetare a activităţii în DNA formulată de Popovici şi de continuare a activităţii ca procuror la Parchetul din Tulcea, de unde provine.

Gheorghe Popovici a fost din 2014 până anul trecut şef al Secţiei 1 de combatere a corupţiei din DNA, secţie coordonată direct de fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi. Popovici, de formaţie criminalist la Parchetul din Tulcea, a fost selectat drept succesor de Lucian Papici, fostul şef al Secţiei a 1 de pe vremea lui Daniel Morar.

Problemele lui Popovici. Recent, Popovici a fost audiat ca martor într-un dosar al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) din cadrul Parchetului general, conform G4Media.

Alături de Kovesi, Popovici este vizat de SIIJ după ce Alina Bica şi omul de afaceri Horia Simu i-a reclamat pentru presupuse abuzuri. În vara anului trecut, Popovici a fost trimis în judecată disciplinară de Inspecţia Judiciară, care l-a acuzat că ar fi minţit că nu au fost interceptări într-un dosar penal.

Într-un dosar instrumentat de Popovici, Alina Bica a primit 4 ani cu executare, însă în altul a fost achitată. 

Sebastian Ghiță a fost audiat, marți, prin videoconferință din Serbia, fostul deputat făcând plângere în dosare în care apare numele fostei șefe DNA.

Aflat în Serbia, Sebastian Ghiță a început să vorbească cu procurorii. El a fost audiat timp de 4 ore, prin videoconferință în legătură cu plângerile făcute împotriva magistraților de la DNA Ploiești. Sebastian Ghiță este anchetat în 5 dosare instrumentate de DNA Ploiești, dosare despre care Ghiță a susținut în permanență că sunt parte a abuzurilor comise de procurorii Onea și Negulescu.

 

”DNA astăzi este noua securitate. Îi are pe aceşti acoperiţi, nu are control parlamentar. Se negocia pe cine să toarne şi pe urmă cereau şi ceva despre Ghiţă. Pune microfoane, trimite microfoane. DNA are şi informaţii şi acoperiţi şi ascultări. Am lăsat această instituţie ambasadelor ca să fie securitatea din vremea comuniştilor”, declara Sebastian Ghiță.

La sfârșitul anului trecut, Sebastian Ghiță, în prezent aflat în Serbia, a anunțat că a depus plângere împotriva fostei șefe a DNA la Secţia Specială pentru anchetarea magistraţilor, recent înființată. Ghiță o acuză de Kovesi că i-ar fi cerut să plătească avionul pentru repatrierea lui Nicolae Popa, fostul partener de afaceri al lui Sorin Ovidiu Vântu, de numele căruia se leagă scandalul falimentării FNI, conform Antena3.