Pandemia a pus la mare încercare tot cee ace este legat de sănătate. ”Pandemia ne-a ajutat să ne reinventăm. Au fost multe proiecte pe care le-am implementat la nivelului anului trecut, totuși, aș aprecia că printre proiectele cele mai importante se regăsesc laboratoarele Covid capabile să efectueze teste RT-PCR. Primul astfel de laborator l-am deschis într-o săptămână. Existența acestor laboratoare a făcut posibilă testarea întregului personal propriu, testarea tuturor pacienților care au avut nevoie de îngrijiri medicale în spitalele și clinicile noastre, efectuarea de teste la solicitarea autorităților”, ne-a spus Larisa Chiriac.

Medlife este însă departe de a se mulțumi cu atât. ”Suntem preocupați constant de consolidarea unui sistem integrat de servicii care are capacități de prevenție, diagnostic, tratament și monitorizare ulterioară. Vrem să dezvoltăm cât mai mult rețeau proprie de unități medicale și, în măsura în care vor exista oportunități, avem deschiderea să testăm inclusiv alte piețe”, mai punctează directorul medical al Medlife Group.

Larisa Chiriac crede cu putere în câteva direcții de dezvoltare: digitalizare, inteligență artificială, chirurgia minim invazivă și terapie genică. ”Cred că vom primi ajutor din partea unor aplicații digitale și sisteme de monitorizare a diverselor constante biologice și a funcțiilor vitale, care vor face posibilă monitorizarea pacientului și transmiterea acestor informații rapid către cei în măsură să analizeze și să ia decizia corectă. Se vor identifica noi manevre, tehnici chirurgicale minim invazive care să reducă mult timpul de recuperare  al pacientului și durata de spitalizare”, spune Larisa Chiriac.

 

”Pe un tânăr ce ar dori să îmi calce pe urme, l-aș sfătui să trudească constant și onest, să își  prețuiască, să își sprijine colaboratorii și să își respecte competitorii”,

Larisa Chiriac, director medical Medlife Group