"Avem 86 de proiecte de investiţii în derulare prin InvestRomania, în valoare totală de 1,8 miliarde de euro, adică peste 17.900 de potenţiale noi locuri de muncă create. O informaţie foarte interesantă: cu sprijinul InvestRomânia a fost implementat în premieră un parteneriat între sectorul IT din România şi compania BMW, în cadrul proiectului de industrie 4.0. Vrem mai multe proiecte de acest fel, ne dorim să reuşim să aducem investitori majori în România", a spus ministrul. 

El a detaliat că acestea sunt proiecte ale unor companii străine care vor să investească în România 

"Sunt proiecte private pe care ministerul le sprijină, pe care noi încercăm să le implementăm în România. Pentru unele investiţii ne luptăm cu ţări precum Polonia, Cehia, Ungaria. Această sumă ar fi potenţialul maxim de atins. Dintre acestea, proiecte cu o sumă importantă sunt concretizate, iar restul sunt posibile investiţii", a adăugat Laufer

La capitolul investiţii străine directe, Laufer a spus că acestea s-au cifrat anul trecut la 4,13 miliarde de euro, cel mai mare nivel din ultimii 8 ani, cu 19,4% mai mult decât anul anterior. 

Totodată, în primele patru luni ale acestui an, investiţiile străine directe au ajuns la 1,3 miliarde de euro, cu 23,8% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. 

AGERPRES