remierul l-a chemat pe Borbely azi dimineață pentru clarificări, după ce DNA a cerut ieri începerea urmăririi penale a ministrului pentru trafic de influență și fals în declarațiile de avere. Discuția dintre Borbely și Ungureanu ar fi trebuit să aibă loc ieri seară, dar a fost amânată pentru că ministrul, aflat la Cluj, nu ar fi putut ajunge la timp în București.

Ieri, DNA a sesizat procurorul general să solicite Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru obţinerea cererii de urmărire penale faţă de Borbely Laszlo, deputat şi ministru al Mediului, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere, în formă continuată.

Într-o declaraţie de presă, Borbely a arătat că nu știe la ce se referă acest dosar al DNA şi că va da mai multe amănunte atunci când va fi anunţat de autorităţi. "Justiţia trebuie să-şi facă datoria şi, ştim cu toţi, în România Justiţia este independentă", a precizat ministrul. "Era mai bine dacă nu aflam de acest dosar din presă", a comentat el.