Lantul francez de retail Carrefour va deschide noua magazine in Romania pana in 2009, anul acesta urmand sa deschida patru, iar anul viitor cinci, informeaza un comunicat al companiei. 

Carrefour va inaugura anul acesta magazine in Bucuresti (in zona Unirii, in spatiul preluat de la societatea Universall), in Cluj si doua in Iasi. 

In 2008, Carrefour va deschide un magazin la Oradea, dezvoltat in colaborare cu societatea Omilos Oradea, unul la Arad, dezvoltat in colaborare cu societatea Red Project One, si unul in Bucuresti, dezvoltat in colaborare cu societatea Vitantis.

Totodata, compania va deschide magazine la Suceava si la Pitesti.  Magazinul lantului de retail din Pitesti va fi situat in complexul de retail Jupiter. In prima faza, spatiul de inchiriat al complexului va masura 45.000 m2 si va include hypermarketul Carrefour, magazine cu autoservire, magazine mari de mobila si galerie comerciala. 

Potrivit Carrefour, investitia medie pentru un magazin este de 20 de milioane de euro iar numarul locurilor de munca ce vor fi create intr-un singur hypermarket va fi de aproximativ 600.

 

Sursa: Capital 29 Martie 2007