Lamborghini a avertizat compania Mercury, cel ami mare grup din Rusia, care se ocupă cu produse de lux, că va pune punct parteneriatului de peste 4 ani, din cauza performanţelor slabe înregistrate de partea rusă.

Mrecury a anunţat la rândul său că va încerca să găsească soluţii care să ducă la continuarea colaborării cu constructorul italian şi a subliniat că rezultatele slabe au ca principală cauză criza financiară, nu strategia sa de dealer auto.

Problemele dintre cele două companii atrage din nou atenţia asupra dificultăţilor cu care se confruntă companiile străine în Rusia, ţară cunoscută mai ales pentru sistemul legislativ complicat.

Lamborghini a anunţat că este pe punctul de a semna un nou contract, cu un nou dealer din oraşul St. Petersburg. Mercury are drepturi exclusive în Moscova până în anul 2011.

Constructorul italian a menţionat că nu este mulţumit de modul în care partenerul rus şi-a dezvoltat relaţiile cu clienţii. „Mercury nu este destul de concentrat”, a subliniat CEO-ul Lamborghini, Stephan Winkelmann.

Compania Mercury este lider pe piaţa produselor de lux în Rusia. Activitatea sa a început în urmă cu 15 ani şi comercializează, pe lângă Lamborghini, automobile precum Maserati, Ferrari şi Bentley. De asemenea, Mercury comercializează bijuteriile Chopard.