Săptămânile de zbucium de la uzina marelui grup american Ford din România par a fi foarte aproape de final. Într-un nou „Buletin de Informații” al Sindicatului Ford Automobile Craiova, trimis astăzi angajaților, se menționează că „în urma centralizării votului cu privire la semnarea CCM (n.n. – Contractul Colectiv de Muncă) sau declanșare conflict – grevă, s-au obținut următoarele rezultate: 39,11% dintre membri au votat pentru încheierea CCM, 35,24% în favoarea grevei, iar 25,65% s-au abținut. Conform Legii 62/2011, art. 183, aliniatul 1, hotărârea de a declanșa greva se ia de către organizația sindicală reprezentativă participantă la Conflictul de Muncă doar cu acordul scris a cel puțin jumătate din numărul membrilor de sindicat.”

Buletinul semnat de președintele sindicatului, Maria Manea, menționeză faptul că „nu s-a obținut majoritatea pentru conflict – grevă”. Ca urmare, în Adunarea Generală a Membrilor de Sindicat „s-a hotărât semnarea Contractului Colectiv de Muncă 2018 – 2019”.

Finalul lui 2017 nu a fost deloc liniştit pentru angajaţii şi patronatul uzinei româneşti a gigantului american Ford. Aşa cum Capital a relatat încă de la jumătatea lui decembrie, încercarea de a se ajunge la un compromis în privinţa noului Contract Colectiv de Muncă (CCM) s-a soldat cu un scandal care a avut, uneori, aspectul unei telenovele pur olteneşti.

Toate detaliile schimbărilor bruște de situație de la Ford Craiova le puteți găsi în articolele publicate de Capital pe această temă în ultimele două luni.