Autoritatea de reglementare în comunicaţii (ANCOM) îi obligă pe operatorii telecom să publice indicatorii de calitate privind furnizarea serviciilor de internet fix şi mobil. Piaţa locală este dominată de RCS& RDS, Romtelecom, NextGen şi UPC. Dintre aceştia cel mai scurt timp de instalare îl au cei de la UPC. Deşi termenul legal este de până la 90 de zile, cei de la UPC promit instalarea oricărui serviciu în trei zile lucrătoare. La capătul opus se află RCS&RDS, care are aproape o jumătate din abonaţii la net fix de pe piaţă. De la semnarea contractului şi până la instalarea serviciilor pot trece şi 21 de zile, în funcţie de norocul fiecăruia. Mult mai bine se mişcă cei de la Romtelecom şi NextGen, care nu depăşesc 7 zile lucrătoare.

În ce priveşte rezolvarea deranjamentelor, RCS&RDS şi NextGen au soluţionat problemele reclamate în termenul promis clienţilor în 97% din cazuri, valori mai mici fiind înregistrate de Romtelecom şi UPC.

În privinţa vitezelor, cea mai mare viteză o oferă  cei de la RCS&RDS. Pentru 55 de lei pe lună clienţii, primesc un abonament Digi Net Fiberlink 1000 cu viteze de transfer (download) de pana la 1000 Mbps si viteze de upload in internet 30 Mbps. Pentru a putea atinge viteza de 1000 Mbps, calculatorul trebuie să fie echipat cu: Procesor: Intel I7 2,2Ghz (4 CORE) sau echivalent;Memorie RAM: 4GB;Hard Disk: SSD;Placă de reţea gigabit;Sistem de operare: Microsoft Windows 7, Linux, MacOS;Router care să suporte trafic susţinut de 1 Gbps.

La UPC cea mai mare viteză oferită este de 200 Mbps, upload 6 Mbps, iar abonamentul costă 60 de lei.  La Romtelecom, viteza maxmă oferită este 100 Mbps, upload 32 Mbps, la preţul de 48 lei. Nextgen oferă tot 100 Mbps la download, însă abonamentul costă 37 de lei.