Conform declaraţiei de avere depusă în vara anului trecut, guvernatorul avea nu mai puţin de 13 conturi şi depozite. Din acestea şase erau depozite constituite la trei bănci: BCR, ING şi Citibank. La BCR, guvernatorul avea deschise 3 depozite, câte unu în fiecare monedă importantă, şi anume leu, euro şi dolar american. La ING, Isărescu a preferat depozitele în euro şi în dolari, iar la Citibank în dolari americani. Astfel, se poate observa că guvernatorul băncii centrale preferă să economisească mai mult în moneda europeană şi în dolari. În ceea ce priveşte sumele, cele mai mari depozite le avea în vara anului trecut în moneda europeană.

Disponibilităţile financiare deţinute în cele 13 conturi şi depozite totalizau, la data depunerii declaraţiei, 239.627 de lei, 55.835 de euro şi 14.875 de dolari.
În depozitul de la BCR în monedă naţională, singurul deţinut de Isărescu în lei, suma era de 200.000 de lei. Acest depozit a fost constituit în anul 2011. Anterior, guvernatorul a ales alte monede pentru economisire. La această bancă, Isărescu mai avea un depozit în euro, cu un sold de 14.204 euro, şi unul în dolari, în valoare de 5.220 de dolari.

Pentru cea mai mare sumă în euro, şeful BNR a optat pentru produsele ING. Astfel, la ING NV Amsterdam, Isărescu avea un depozit cu 41.393 de euro, iar soldul celuilalt depozit deschis la această bancă era în vara anului trecut de 6.781 de dolari. Singurul depozit constituit în 2010 la Citibank era în dolari americani, iar valoarea la zi era, conform sursei citate, de 2.873 de dolari.
La finele anului trecut, guvernatorul BNR a declarat într-o conferinţă de presă că a preferat să-şi mute toate economiile la doar două bănci ca urmare a noului Cod civil care obligă băncile să-şi informeze periodic clienţii cu privire la situaţia conturilor (depozite, cont curent etc). "O să fie o adevarată risipă de hârtie. Ca ecologişti suntem total împotriva unui asemenea abuz şi măsuram numărul de copaci care sunt tăiaţi prin avalanşa asta de scrisori recomandate. Necazul acesta – umplerea cutiei poştale cu tot felul de recomandate de la bănci – m-a determinat să mă opresc numai la două bănci. Nu mai ţin banii decât în două bănci", a declarat Mugur Isărescu, la finele anului trecut, într-o conferinţă de presă.

Vezi aici cea mai recentă declaraţie de avere depusă de guvernatorul BNR.