Vladimir Putin a pierdut cel de-al 43-lea colonel după o tentativă eșuată a trupelor rusești de a traversa un râu din Ucraina, precum și un lunetist legendar.

Noi pierderi pentru armata lui Putin

Colonelul Denis Kozlov, în vârstă de 40 de ani, s-a numărat printre trupele rusești distruse în încercarea de a traversa râul Doneț, după ce au căzut într-o ambuscadă a forțelor ucrainene săptămâna trecută.

Separat, a fost anunțat decesul unuia dintre cei mai buni lunetiști ai lui Vladimir Putin, sergentul Serghei Tsarkov. Kozlov era în funcție de numai două luni și abia îl înlocuise pe predecesorul său, colonelul Serghei Tsarkov, după ce acesta a fost ucis în martie.

În atacul de săptămâna trecută de pe râul Doneț, două batalioane au fost anihilate de ucraineni după o misiune eșuată de salvare a camarazilor blocați pe cealaltă parte a râului. Soldații ruși și vehiculele lor au rămas blocați în încercarea lor de a traversa cursul de apă după ce podul a fost aruncat în aer de forțele ucrainene.

Peste 1.000 de soldați ruși decedați și zeci de tancuri distruse

După atac, imaginile din satelit au arătat un „cimitir” de tancuri Z rusești, cu 52 de vehicule distruse și aproximativ 1.000 de soldați decedați.

A doua și a treia încercare s-ar fi soldat, de asemenea, cu un eșec, imaginile arătând un pod de pontoane demolat și încă o jumătate de duzină de vehicule militare

Pe parcursul celor patru zile de campanie pentru traversarea râului, se estimează că rușii au pierdut peste 70 de tancuri și mașini blindate.

Pierderea umilitoare a încă unui colonel vine după două săptămâni jenante pentru Putin în războiul din Ucraina. Trupele sale au fost nevoite să se retragă atât din capitala Kiev, cât și din al doilea oraș ca mărime, Harkov, în estul Ucrainei.

Lunetistul era un adevărat profesionist

Tsarkov, în vârstă de 38 de ani, era comandantul unei companii de lunetiști, parte a plutonului 1 de pușcași din regiunea TransBaikal, în Siberia.

„Serghei Tsarkov a servit într-o companie de pușcași lunetiști”, a declarat o sursă militară. „Era cel mai bun lunetist al brigăzii Toată lumea îl respecta foarte mult, era un profesionist, foarte respectat. Nimănui nu-i venea să creadă că i s-a putut întâmpla așa ceva”.

Era un câștigător obișnuit al concursurilor internaționale de lunetiști în cadrul jocurilor militare organizate între țările ex-sovietice.

Tsarkov a fost înmormântat printre alți morți de război într-un vast cimitir de război ucrainean la Borzya, orașul său natal, la aproximativ 4.400 de mile est de zona de război din Ucraina, scrie The Sun.