Kraft Foods Romania a vandut catre compania Kandia-Excelent marcile de produse zaharoase Silvana si Sugus, in cadrul strategiei de transformare a portofoliului pentru a se concentra asupra categoriilor considerate importante, si ca urmare a vanzarii in 2005 la nivel international a celei mai mari parti a afacerii Kraft Foods cu produse zaharoase, ce nu se incadreaza in categoria de ciocolata, informeaza un comunicat Kraft Foods.

Cele doua companii nu au precizat valoarea tranzactiei.In urma tranzactiei, partea aferenta de stocuri si mijloace fixe a marcilor Silvana si Sugus va trece in posesia Kandia-Excelent, care nu va obtine si cladirile si terenul aferente fabricii din Brasov de produse zaharoase, acestea nefiind incluse in vanzare Kraft Foods Romania va prelua tot personalul marcilor Sugus si Silvana la fabrica de ciocolata din Brasov si va asigura cumparatorului Kandia-Excelent servicii de productie si alte servicii de suport pe perioada de tranzitie.  

Kandia-Excelent a luat fiinta prin unirea producatorului de dulciuri Excelent si a companiei producatoare de ciocolata Kandia.

Strategia de dezvoltare Kandia-Excelent pe termen mediu presupunea intrarea pe piata de produse zaharoase ce nu se incadreaza in categoría de ciocolata, iar  Silvana si Sugus vor completa portofoliul marcii.

Kraft Foods este a doua mare companie de produse alimentare din lume, isi desfasoara activitatea de peste 100 de ani si marcile sale sunt prezente in peste 155 de tari.

 

Sursa: Capital 6 Decembrie 2006