Kraft Foods Inc. si-a anunţat astazi intenţia de a închide fabrica de ciocolată din Braşov, România, până la sfârşitul anului 2009 şi de a consolida producţia în alte unităţi Kraft, în primul rând în Bulgaria. Acest lucru va atrage disponibilizarea a 440 de angajati.

“Dezvoltarea puternică a afacerii Kraft Foods România din ultimii ani a generat nevoi suplimentare de capacităţi de producţie” declară Lachlan Grave, Director General, Kraft Foods România. “Datorită limitărilor de spaţiu în clădirile existente şi locaţiei unităţii de producţie Kraft în mijlocul oraşului, creşterea capacităţii de producţie la Braşov nu este o opţiune viabilă ”, a mai adugat acesta.

“Această decizie nu este o consecinţă a activităţii angajaţilor fabricii de la Braşov”, a declarat Thomas Gaengler, Vice Preşedinte de Operaţiuni din Kraft Foods, pentru Europa de Est, Orientul Mijlociu şi Africa. “Aceasta este o decizie strategică ce nu are nicio legatură cu performanţele lor deosebite. Ne angajăm să colaborăm cu angajaţii noştri pe tot parcursul acestei perioade dificile prin acordarea unui pachet compensatoriu cât mai avantajos şi suport pentru găsirea unor noi locuri de muncă precum şi pentru a face cât mai uşoară perioada de tranziţie”, a mai spus Thomas Gaengler.

Kraft este una dintre cei mai mari producatori de produse alimentare şi băuturi din lume, cu venituri anuale care depăşesc 37 de miliarde de dolari, cu peste 100.000 de angajaţi şi peste 180 de unităţi de producţie în întreaga lume. Compania este cotată la indicele bursier S&P 100 şi Indicii Dow Jones şi Ethibel.