Prezent în emisiunea lui Mihai Gâdea, Dan Barna a mărturisit că fosta șefă a DNA a fost invitată să candideze la prezidențiale din partea USR.

„I-am propus doamnei Kovesi acum un an şi ceva să, în măsura în care vrea să iasă din magistratură, vină în USR, ca membru USR. Pe subiectul prezidenţialelor nu a existat nicio discuţie. Cu toate astea, orice membru USR poate să fie un candidat la un moment dat, tocmai pentru că avem o democraţie reală”, a explicat preşedintele USR.

Totuși, Kovesi spune că nu a avut nici un fel de contact cu politicieni și nu are intenția de a pleca din magistratură.

Laura Codruța Kovesi susține că singura candidatură pentru care este înscrisă este cea pentru funcția de procuror-șef european. Procurorul neagă astfel răspunsul la zvonurile potrivit cărora ar putea candida din partea USR-PLUS la alegerile prezidențiale de la sfârșitul anului.

Procedura pentru alegerea candidatului pentru funcția de procuror-șef european s-a împotmolit și urmează ca negocierile între Parlamentul European – care o susține pe Laura Codruța Kovesi – și Consiliul European – care îl susține pe candidatul francez – urmează să fie purtate după ce noul legislativ de la Strasbourg, rezultat în urma alegerilor europarlamentare din 23-26 mai, își va intra în funcție.