Inițial, oficialii au cerut să nu se amestece oamenii politici în justiție, iar acum solicită Guvernului să oprească ancheta.

„Nu e un dictat. Cred că e o scăpare. Nu poți să îmi spui să nu se bage oamenii politici în justiție și pe urmă să vii să ceri Guvernului să se oprească ancheta. E dublu standard. Aveam în MCV să nu se implice oameni politici în numirea procurorilor, scrise negru pe alb. Spuneți-mi dacă ați văzut ceva mai politic decât modul cum se selectează procurorul-șef european. În PE, cu oameni politici. Ce vrei mai mult de atât?”, a afirmat Traian Băsescu, marți seară, la TVR 1.

Fostul președinte a menționat că nu o consideră o victimă în această anchetă.

„Ca să putem spune că este victimă ar trebui să fim de acord că nu trebuia să îl aducă pe Popa. Dacă stătea în birou și autoritățile române spuneau dacă nu avem bani în buget stai domnule acolo. Când ai un fugar să îmi spui ce le spune cum îmi aduci fugarii. La situații extraordinare statul acționează cum poate, cu mijloace extraordinare”.

Reacția sa vine după ce Antonio Tajani s0a declarat îngrijorat de punerea sub control judiciar a Laurei Codruţa Kovesi. Acesta a declarat că PE susţine candidatura fostei șefe a DNA la şefia Parchetului UE şi că anchetarea ei va ridica problema la reuniunea de miercurea viitoare cu liderii grupurilor.