”Creşterea preţului acţiunilor cu aproximativ 85% la 20 ianuarie 2015 (78% la 31 decembrie 2014), creşterea VAN-ului cu peste 21% la 20 ianuarie 2015 (25% la 31 decembrie 2014) şi o reducere semnificativă a discountului faţă de VUAN (Valoarea Unitară a Activului Net – n.r) la sub 30% la 20 ianuarie 2015 (26% la 31 decembrie 2014) sunt realizări esenţiale şi am dori, de asemenea, să le mulţumim acţionarilor noştri şi partenerilor de afaceri pentru angajamentul şi sprijinul pe care ni le-au oferit în mod constant în aceşti patru ani”, a arătat Greg Konieczny, la o conferinţă care a marcat aniversarea a patru ani de la listarea Fondului Proprietatea pe Bursa de Valori Bucureşti.

Administratorul Fondului Proprietatea susţine, în acest context, că va continua să se concentreze pe maximizarea randamentelor pentru acţionari.

'Acţiunile corporative pe care le-am planificat includ lansarea celui de-al cincilea program de răscumpărări în luna februarie, o distribuţie în numerar în valoare de 0,05 lei pe acţiune la finalul lunii iunie, precum şi listarea secundară a Fondului Proprietatea pe Bursa de Valori de la Londra, pe care sperăm să o finalizăm în al doilea trimestru al acestui an. De asemenea, un obiectiv major pentru noi îl va reprezenta o implicare foarte activă din partea noastră pentru continuarea îmbunătăţirii guvernanţei corporative şi rezultatelor financiare ale companiilor din portofoliul nostru', a spus Greg Konieczny.

Lansat în decembrie 2005, Fondul Proprietatea a fost creat pentru despăgubirea cetăţenilor români ale căror proprietăţi au fost confiscate de fostul regim comunist. În urma licitaţiei internaţionale anunţate în decembrie 2008, Franklin Templeton Investments a preluat oficial rolul de manager de investiţii şi administrator unic al Fondului pe 29 septembrie 2010. Fondul este o companie de investiţii de tip închis, iar obiectivul său investiţional este maximizarea randamentelor şi aprecierea per acţiune a capitalului prin investiţii în principal în acţiuni româneşti şi titluri de valoare asociate acţiunilor. (Sursa: Agerpres)