Acest program va fi prezentat la Congresul Partidului Democrat, care va avea loc în aceste zile în oraşul Charlotte (statul Carolina de Nord).
La acest congres, preşedintele Barack Obama şi vicepreşedintele Joe Biden, aflaţi încă în funcţie, vor fi nominalizaţi oficial pentru un al doilea mandat.
Candidaţii republicani Mitt Romney şi Paul Ryan au fost nominalizaţi la congresul de săptămâna trecută.
"Preşedintele lucrează la un sistem de apărare antirachetă în Europa, pentru a proteja atât Europa, cât şi SUA de ameninţările cu arme nucleare din partea Iranului sau din orice altă direcţie. Noi credem că SUA şi Rusia pot coopera în domeniul apărării antirachetă, însă am precizat clar că vom merge mai departe pentru crearea acestui sistem, începând cu unele etape pe care noi le-am marcat prin desfăşurarea unopr elemente ale Scutului în Polonia, Turcia şi în România", se arată în document.
Rusia şi NATO au convenit să coopereze pentru realizarea proiectului Euro-Scutului la summit-ul de la Lisabona, însă negocierile au intrat în impas pentru că SUA refuză să prezinte garanţii juridice că sistemul nu va fi orientat contra forţelor ruseşti de descurajare, reaminteşte RIA Novosti.
SURSA: RADOR