Președintele Klaus Iohannis i-a chemat în această seară pe cei din conducerea PNL. La întâlnirea care ar urma să se producă începând cu ora 17.00, va fi prezent și premierul desemnat Nicolae Ciucă. Surse politice citate de g4media au explicat că discuțiile au loc pe fondul ultimelor evenimente. Mai exact, este vorba de impasul în care se află Nicolae Ciucă care nu a găsit până acum susținere parlamentară pentru un guvern minoritar.

Sursele citate au dezvăluit că președintele României i-ar fi transmis lui Nicolae Ciucă să aibă în vedere negocierile cu USR, care ar fi acum din nou o opțiune pentru refacerea unei coaliții de guvernare. Discuțiile cu USR au avut loc pe fondul refuzului de moment al PSD de a susține guvernul Ciucă.

Mingea este în terenul lui Iohannis

Pe de altă parte, surse citate de stirile protv . au indicat o altă variantă avută în vedere la întâlnirea cu Iohannis. Florin Cîțu își pune speranțe mari că el va fi în cele din urmă favoritul pentru funcția de șef al Guvernului. Concret, liderul PNL se așteaptă ca șeful statului să-l certe un pic, ca mai să flexibilizeze mandatul de negociere al lui Ciucă. Cu alte cuvinte, să dea mână liberă către colaborarea cu PSD.

Trebuie amintit că zilele trecute, cei de la PSD au cerut să intre la guvernare și au cerut 3 ministere: Finanțe, Fonduri, Sănătate. Însă liberalii au zis nu. Apoi, PSD a cerut cele 10 puncte/măsuri și drept de ”veto” pe numele miniștrilor. Liberalii au zis iar nu.

În momentul de față,cei de la PSD au spus și ei un „nu” categoric pentru un guvern minoritar. Supărarea lor este și mai mare mai ales că Florin Cîțu și Dan Vîlceanu atacă public PSD. Social democrații mai lasă totuși o portiță, așteptând intervenția lui Klaus Iohannis. Ar vrea să primească măcar o parte din cele 10 măsuri, plus câteva ministere, nu pentru membri PSD, cât pentru unele nume agreate și susținute de PSD.