Administrația Prezidențială vine cu informații de ultimă oră. Potrivit sursei citate, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea lui Dan Vîlceanu în funcţia de ministru al Finanţelor. În ceea ce privește ceremonia de învestire a acestuia, evenimentul va avea loc miercuri, de la 17.30, la Palatul Cotroceni, precizează sursa citată.

Totodată, odată cu semnarea decretului, încetează și desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar.

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 18 august 2021, decretul de numire în funcţia de membru al Guvernului a domnului Dan Vîlceanu, ministrul finanţelor.

La data publicării prezentului decret în Monitorul Oficial al României, încetează efectele Decretului nr. 825/2021 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 676 din 8 iulie 2021. Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc astăzi, ora 17:30, la Palatul Cotroceni”, arată anunţul de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Ludovic Orban a votat împotriva lui Dan Vîlceanu

Amintim faptul că în cursul zilei de miercuri, Dan Vîlceanu a fost validat în Biroul Politic Naţional al PNL, pentru Ministerul Finanţelor. Anunțul a fost făcut de premierul Florin Cîţu, care a mai adăugat că au fost prezenţi 70% dintre preşedinţiii de filiale.

După ședința BPN, Dan Vîlceanu a declarat că va face echipă bună cu premierul.

Singurul vot împotrivă a fost al lui Ludovic Orban, care s-a arătat nemulțumit de alegerea făcută. Mai exact, liderul PNL şi-a exprimat rezerve extrem de serioase faţă de această candidatură. „Există riscuri cu privire la această desemnare”, a susţinut liderul liberal.

Noul ministru al Finanțelor, Dan Vîlceanu, în vârstă de 42 de ani, este de profesie economist, cu licenţa, masterul şi doctoratul făcute la Universitatea de Vest din Timişoara. Începând cu anul doi de facultate, acesta a intrat deja în piața muncii și a lucrat pentru firma Trefo SRL, companie care derulează contracte în domeniul energiei şi care este controlată de familia sa.