Președintele Klaus Iohannis s-a declarat extrem de mulțumit de măsurile luate de Guvern pe plan economic, în contextul pandemiei de coronavirus. Șeful statului susține că România a reușit să își salveze economia și a înregistrat o creștere semnificativă.

”Chiar dacă suntem într-o criză economică, totuși avem o veste bună. Comparația cu trimestrul doi al acestui an ne arată că economia își revine. Avem față de trimestrul trecut 5%, deci măsurile luate în plan economic au fost corecte, au fost juste. Evităm ceea ce se numește o recesiune tehnică”, a spus șeful statului.

Totodată, președintele a mai adăugat că România are totuși nevoie de un impuls pentru a trece cu bine peste pandemie, iar acest impuls vine din partea Uniunii Europene. Klaus Iohannis a anunțat că va avea o discuție cu premierii și miniștri de resort pentru a stabili Planul Național de Redresare și Reziliență.

”Pentru a veni cu noi măsuri, pentru a da un impuls hotărât economiei, este nevoie de bani. Acești bani îi vom primi din fonduri europene. Astăzi avem o discuție cu premieri, cu miniștrii de resort pentru a găsi o foarte bună pentru Planul Național de Redresare și Reziliență”, a adăugat Iohannis.

30 de miliarde de euro de la UE

Potrivit președintelui, România va beneficia de peste 30 de miliarde de euro din fonduri europene, iar proiectul se apropie de finalizare. În același timp, șeful statului a mai adăugat că urmează să aibă loc o dezbatere publică pentru a ”îngloba toate opiniile” pertinente.

”Vom avea peste 30 de miliarde de euro din fonduri europene. Suntem cu proiectul foarte aproape de finalizare. Este o măsură foarte largă care se referă și la reforme și la forme de structură. Vom prezenta planul public săptămâna viitoarea, urmând să avem o dezbatere publică pentru a îngloba toate opiniile care sunt pertinente. Deja începem să finanțăm măsurile de redresare și reziliență.

Este o veste foarte bună și sunt convins că vom reuși cu aceste fonduri să readucem economia la un nivel pe care ni-l dorim cu toții”, a mai spus Klaus Iohannis.