Retailerul Kaufland va deschide, in data de 26 aprilie, un magazin la Roman in urma unei investitii de 6 milioane de dolari, informeaza un comunicat al companiei. Hipermarketul Kaufland din Roman este situat pe un teren de 20.000 de metri patrati, are o suprafata construita de 5.383 de metri patrati, o parcare de 300 de locuri, si este al 25-lea deschis de lantul german in Romania. 

 

Oferta noului magazin Kaufland din Romania cuprinde produse ale marcii proprii K -Classic, produse oferite de producatorii regionali si produse de marca.

 

Din 2005, de la intrarea sa pe piata din Romania si pana in prezent, Kaufland a investit 314 milioane de euro.

 

Kaufland detine magazine in Bucuresti, Ramnicu Valcea, Ploiesti, Alba Iulia, Timisoara, Baia Mare, Targu Mures, Galati, Cluj, Hunedoara, Satu Mare, Suceava, Targoviste, Bistrita, Pitesti, Piatra Neamt, Turda, Tirgu-Jiu, Sibiu, Iasi, Cluj, Constanta si Roman precum si un depozit situat in Parcul Industrial Ploiesti.

 

Compania Kaufland face parte din concernul Lidl & Schwarz Co&KG si este reprezentat de peste 800 de magazine in Germania, Cehia, Slovacia, Polonia, Croatia, Bulgaria si Romania. Grupul Schwarz, are peste 170.000 de angajati in Europa si a inregistrat in 2005 o cifra de afaceri de peste 44 de miliarde de euro.

 

Sursa: Capital 25 Aprilie 2007