"Obama pare a fi un om de treabă. Exact asta este problema", a declarat Julian Assange într-un interviu telefonic acordat de la Ambasada Ecuadorului la Londra, unde s-a refugiat de la mijlocul lunii iunie. "Este mai bine să fie un miel în piele de lup, decât un lup deghizat în miel", a adăugat el.

"Toate acţiunile împotriva WikiLeaks au fost iniţiate de administraţia Obama", a mai spus el, făcând referire în special la încarcerarea în mai 2010 a militarului Bradley Manning, bănuit de justiţia americană că ar fi fost ‘cârtiţa’ WikiLeaks.

Julian Assange le-a mai reproşat republicanilor că nu au fost o opoziţie "eficientă împotriva exceselor guvernului Obama". "Nu există nici un motiv să credem că acest lucru se va schimba’, a adăugat el, estimând că "o administraţie (Mitt) Romney ar fi încercat să-l trateze şi mai rău pe Manning".
Julian Assange s-a refugiat la Ambasada Ecuadorului de la Londra pentru a încerca să scape de extrădarea către Suedia unde este acuzat într-un presupus caz de viol şi agresiune sexuală. Australianul susţine că dacă va fi trimis în Suedia, el riscă să fie extrădat către SUA, iritate de publicarea de către WikiLeaks a unor documentelor secrete americane, aici riscând pedeapsa cu moartea.
Sursa: Agerpres