Femeia căruia Kaufland are să-i plătească suma de 100.000 de lei a câștigat acest drept printr-o hotărâre judecătorească. Aceasta a lucrat pe postul de casieră la un supermarket Kaufland din Arad.

În timpul serviciului, femeia a suferit un accident grav. Fosta casieră de la Kaufland aranja niște produse pe raft, urcată pe scară, în timp ce un coleg a lovit-o cu transpaletul electric. Aceasta a căzut și a suferi o fractră de calcaneu. Accidentul s-a produs în urmă cu 6 ani, în 2013.

Femeia a acționat în instanță și a cerut daune companiei Kaufland de 300.000 de lei. Judecătorii Curții de Apel Timișoara au hotărât abia acum să-i acorde femeii daune de doar 100 00 de lei. Magistrații au catalogat cazul ca un accident de muncă.

„Angajatorului îi incumbă o obligaţie de rezultat şi nu de diligenţă, context în care dacă unul dintre salariaţii săi a suferit un accident de muncă, se poate concluziona că măsurile luate pentru protejarea securităţii şi sănătăţii salariaţilor nu au fost corespunzătoare. Raportat la specificul activităţii societăţii pârâte, aşa cum susţine reclamanta, securitatea angajaţilor putea fi asigurată prin instalarea unor piedici sau alte elemente ce puteau împiedica contactul dintre angajaţi, ori prezenţa în acest interval a altei persoane care să asigure evitarea oricărui accident”, se arată în hotărârea Tribunalului Arad, menţinută de Curtea de Apel Timişoara, citată de radiotimisoara.ro