Monica Niculescu a reusit sa intre in istoria tenisului din Romania dupa victoria din meciul decisiv cu Cehia, ce a trimis echipa Romaniei in semifinalele Fed Cup.

Sportiva noastra a devenit jucatoarea care a obtinut cele mai multe victorii pentru echipa Romaniei la Fed Cup in intreaga istorie. Monica a ajuns la 31 de succese pentru Romania si a intrecut-o astfel pe Ruxandra Dragomir.”Este incredibil. Nu stiam ca am reusit acest lucru. Ma bucur foarte mult, mai ales ca este o victorie atat de importanta”, a afirmat Monica la conferinta de presa. Monica ocupă locul 106 la simplu și 51 la dublu. 

Echipa de Fed Cup a Romaniei a obtinut o calificare minunata in semifinalele competitiei dupa ce a invins Cehia cu 3-2.Simona Halep le-a invins pe Katerina Siniakova si Karolina Pliskova la simplu, in timp ce Irina Begu si Monica Niculescu au adus victoria in meciul decisiv cu Katerina Siniakova si Barbora Krejcova de la dublu. Mihaela Buzarnescu a pierdut ambele meciuri de simplu.

Cehia este una dintre cele mai titrate echipe din istorie si nu mai pierduse acasa in Fed Cup din 2009.Pentru echipa noastra urmeaza un duel in semifinalele Fed Cup cu Franta, ce va avea loc pe 20 si 21 aprilie 2019.