Paul Stănescu, Marcel Ciolacu și Lia Olguța Vasilescu au pledat pentru declanșarea alegerilor anticipate, au declarat pentru HotNews.ro surse social-democrate.
De asemenea, liderii PSD au decis în ședința Comietului Executv că nu se va renunța la sesizarea la Curtea Constituțională în ceea ce privește numirea lui Ludovic Orban pentru a doua oră pentru postul de premier. 

Care este condiția PSD?

Potrivit surselor citate, condiția pe care o pun cei trei lideri în ceea ce privește alegerile anticipate constă ca acestea să se desfășoare concomitent – alegeri locale și alegeri parlamentare, în aceeași zi.
Împotriva planului privind alegerile anticipate s-au declarat liderul PSD Vaslui Dumitru Buzatu și primarul sectorului 2, Dan Tudorache. Aceștia au argumentat faptul că PSD va pierde alegerile în favoarea liberalilor.
Conducerea PSD a comandat o serie de sondaje pentru a analiza dacă partidul va fi sau nu avantajat la alegerile anticipate estimate pentru luna iunie, iar potrivit surselor HotNews.ro, sondajele arată că partidul nu a depășit cu mult procentul de 20%.
Cu toate acestea, însă, lideri ca Stănescu și Ciolacu pledează în față pesediștilor pentru anticipate. Principalul argument pe care aceștia îl aduc este că mobilizarea primariilor va crește șansele pentru a minimiza pierderile pentru posturile de parlamentri pe care le-ar obține PSD.
PSD nu se oprește aici și dorește programarea în cea de-a 15 zi a votului de învestire în Parlament pentru Guvernul Orban 2. Astfel, votul pentru Guvernul Orban 2 s-ar putea da în jurul datei de 28 februarie.