Într-o declaraţie făcută de la sediul guvernului, Renzi a admis că 'Nu' a câştigat la referendum de o manieră clară şi şi-a asumat responsabilitatea înfrângerii.

'Am avut milioane de voturi, dar acestea nu sunt suficiente', a declarat premierul italian, citat de EFE.

'Experienţa mea de şef al guvernului se opreşte aici', a declarat Renzi, după înfrângerea sa la referendumul privind reforma constituţională, precizând că va depune demisia, luni, la finalul unui consiliu de miniştri, transmite AFP.

EFE scria anterior că tendinţa arătată de primele rezultate ale numărării oficiale a voturilor de la referendumul privind reforma constituţională confirmă înfrângerea premierului italian, Matteo Renzi, notată de primele sondaje difuzate la închiderea urnelor.

Conform datelor ministerului de Interne, 'Nu' obţinea, la 45 de minute de la închiderea urnelor, circa 60% din voturile numărate, în timp ce tabăra 'Da' se situa în jurul lui 39%.

'Nu' ar învinge în referendum, potrivit unui sondaj difuzat de canalul public de televiziune RAI, cu un minim de 54% din voturi şi un maxim de 58%, în timp ce grupul privat Mediaset a situat victoria lui 'Nu' la un minim de 55% şi un maxim de 59%. AGERPRES