"În câteva săptămâni ne vom trezi într-o situaţie de război", a declarat Khamenei, citat de Debkafile, cu referire la surse iraniene şi altele provenind din serviciile secrete.

La reuniune au participat: ministrul apărării Ahmad Wahidi; consilierul pe probleme militare al lui Khamenei, Yahya Rahim Safavi; comandantul forţelor armate, generalul Seyed Hassan Firouzabadi; comandantul Gardienilor Revoluţiei, Mohammad Ali Jafari; comandantul unităţii Qods (din cadrul Gardienilor Revoluţiei), generalul Qassem Soleimani.

Fiecare dintre participanţii la acest "Consiliu de război" a raportat cu privire la gradul de pregătire al sectorului pe care îl are în responsabilitate sau cu privire la situaţiile extraordinare cu care se confruntă.

Khamenei, potrivit Debkafile, citată de portalul MigNews, a ordonat să fie pus în aplicare un megaproiect de construcţie a unor fortificaţii, în scopul protejării programului nuclear al ţării chiar şi în faţa superarmei americane – bomba antibuncăr, cântârind câteva tone. În plus, baterii speciale au fost desfăşurate în preajma instalaţiilor nucleare, în eventualitatea unui răspuns la un atac aerian israelian sau american. Între altele, reuniunea de vinerea trecută a început prin anunţul că Teheranul va trece la îmbogăţirea uraniului cu 60%, adică până la un grad aproape de a putea fi utilizat la fabricarea armei nucleare.

Drept urmare, dale mari de piatră au fost transportate de la distanţe apreciabile pentru a fi amplasate deasupra celor mai importante instalaţii nucleare, apoi peste ele s-au turnat mai multe tone de beton, ca în final să fie acoperite cu oţel.

Aşa-numitul Consiliu de război de la Teheran s-a desfăşurat în aceeaşi zi în care armata SUA şi-a prezentat noile bombe antibuncăr, de 15 tone, capabile să pătrundă până la o adâncime de aproape 20 de metri chiar şi prin beton armat.

La respectiva reuniune, liderul suprem al Iranului ar fi dispus şefilor militari să se pregătească în câteva săptămâni de un posibil conflict militar, conform Debkafile şi MigNews. Conform calculelor Iranului, Orientul Mijlociu ar putea exploda în septembrie sau octombrie.

În cazul unui posibil scenariu în forţă, Iranul va beneficia de sprijinul mişcării fundamentaliste Hezbollah din Liban şi de cel al grupării Jihadul Islamic (palestinian) din Fâşia Gaza, care ar putea ataca Israelul din direcţia nord şi sud-vest, mai scriu agenţiile menţionate de presă.
Sursa: Agerpres