"Nu subestimăm nici un inamic (…) responsabilii, ghidul nostru suprem, preşedintele, armata, Gardienii revoluţiei, bassidj (miliţia islamică) sunt vigilenţi. Poporul este pregătit să apere realizările Iranului islamic (în special în domeniul nuclear) şi nu va permite nimănui să se atingă de ele", a declarat şeful diplomaţiei iraniene citat de agenţia oficială Irna.
"Occidentul crede că Iranul, ca multe ţări, va ceda sub presiunea americanilor, dar se înşeală (…) De 33 de ani, ţările occidentale fac presiune şi impun sancţiuni în special băncilor. Aceste sancţiuni creează poate mici probleme, dar mergem pe calea noastră", în domeniul nuclear, a adăugat el.

Secretarul de stat al SUA Hillary Clinton a evocat o reluare a negocierilor pe tema dosarului nuclear între Iran şi grupul 5+1 (SUA, Rusia, China, Marea Britanie, Franţa şi Germania) pe 13 şi 14 aprilie la Istanbul.

"Consultările sunt într-un stadiu foarte avansat şi vom anunţa data şi locul reluării discuţiilor atunci când vom avea un acord complet", a declarat un purtător de cuvânt al şefului diplomaţiei europene Catherine Ashton, care menţine contactul cu Teheranul în numele grupului 5+1.

Ministrul iranian de externe a declarat că negocierile pe tema dosarului nuclear vor fi reluate la 13 aprilie, adăugând că Iranul este favorabil organizării acestora în Turcia, ţară care susţine poziţia Teheranului în dosarul nuclear.
SURSA: Agerpres