Dacă Iranul ar fi atacat, cum au ameninţat Israelul şi SUA, "mă tem că parlamentul ar face presiuni asupra guvernului pentru a-şi reduce cooperarea cu AIEA, ori să suspende inspecţiile la instalaţiile nucleare, sau chiar să abandoneze TNP", a declarat Soltanieh  pentru televiziunea PressTV, scrie Agerpres.

Atât timp cât ţara nu va fi atacată, a mai spus Soltanieh, "insistăm asupra faptului că ne vom continua cooperarea cu AIEA", agenţie a ONU însărcinată cu supervizarea respectării TNP şi inspectarea instalaţiilor şi activităţilor nucleare.

În orice caz, "niciodată nu vom suspenda procesul de îmbogăţire a uraniului, care este sub supravegherea camerelor AIEA 24 de ore din 24", a mai spus diplomatul iranian, apreciind că este vorba de un "drept inalienabil", în conformitatea cu acordurile internaţionale.

Ali Asghar Soltanieh a reafirmat că uraniul îmbogăţit este "destinat folosirii în scopuri paşnice", de exemplu, la reactorul pentru cercetări de la Teheran.

"Nimeni nu ar îndrăzni să atace Iranul, însă dacă ar avea loc vreun atac, sunt sigur că ar exista un răspuns dur", a subliniat Soltanieh, care a adăugat că se vor construi instalaţii mai bine protejate.