Această alianță politică va da judecată două filiale ale Poștei Române, din Giurgiu și Tulcea.

Poșta Română din aceste regiuni a refuzat să distribuie pliantele electorale ale USR PLUS.

Potrivit comunicatului de presă ale alianței USR-PLUS, Poșta Română a distribuit deja pliantele din campania PSD.

Motivul pentru care Poșta Română a refuzat să distribuie pliantele Alianței 2020 (URS PLUS), este „propaganda electorală”.

„Poșta Română acționează discreționar deși este o instituție de stat, iar în perioada electorală toate partidele ar trebui să beneficieze de aceleași servicii. Suntem puși la zid din cauza ordinelor politice de la București pe care le primesc cei din teritoriu. Refuzăm abuzul la care suntem supuși, astfel că vom da în judecată Poșta Română. Legea este de partea noastră”, transmite Cătălin Drulă, coordonatorul campaniei din USR.

Poșta Română este acuzată de USR-PLUS că aplică condiții tratament preferențial partidelor politice în campania electorală, conform realitatea.net.

„Lipsa cuvântului „votează” de pe materialele PSD distribuite de Poșta Română nu exclude caracterul lor electoral”, argumentează USR-PLUS.

„Ziarul PSD distribuit către pensionari de Poștă este o maculatură de propagandă de cea mai joasă speță iar Alianței 2020 USR PLUS i se interzice să distribuie un pliant de informare. Aici nu este doar o problemă de dublu standard ci un simptom al vremurilor pe care le trăim în care PSD-ul a pus sub control majoritatea instituțiilor statului. Acest lucru este inacceptabil pentru noi”, a conchis Vlad Voiculescu, coordonatorul campaniei din PLUS.

Mai grav este că pensiile pe care românii le-au primit la începutul lunii au venit la pachet cu niște pliante cu realizările Guvernului PSD.

Alegerile europarlamentare au loc pe 26 mai.