Este doar unul dintre obiectivele pe care le urmărește pentru 2012 și care vizează proiectele dezvoltate segmentul de locuințe. ”Anul viitor, continuăm procesul de transformare a Rin Grand Residence, din hotel în apartamente. Investiția este de 6-7 milioane de euro și ar trebui să fie gata undeva în toamnă. Am vândut deja 60-70 din totatul de 400”, spune Ionuț Negoiță.
Tot pe acest segment, Negoiță amintește de o clădire începută în 2008 și care trebuia să fie două turnuri de birouri, legate între ele cu o altă clădire: un mall. Construcția a fost oprită la etajul al treilea și va fi reluată în primăvară. ”Am renunțat la ideea de birouri, proiectul urmând să fie transformat într-unul de locuințe. Vor fi în jur de 300, iar prețurile situate între 700 și 1.000 euro pe metru pătrat”, explică omul de afaceri.
În prezent, acesta a spus ca are disponibile 470 de locuințe, unele în curs de reconfigurare. ”Cele de la Rin Grand vor fi puțin mai tentante pentru că au o serie de facilități”, subliniază el. În total, în 2009 și 2010 Negoiță spune că a vândut 750 de locuințe, urmând ca 2011 să însemne alte 350 de unități, pentru anul viitor fiind estimată vânzarea  unui număr similar de apartamente – ”tot în jur de 350”. Prețurile acestor apartamente sunt cuprinse între 49.000 și 91.000 euro.
Referindu-se la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), care, recent, a pus sechestru pe 58 de apartamente în vederea recuperării unui prejudiciu de 45 mil. euro, conform informațiilor din presă, Negoiță a explicat: ”este o problemă mai veche, pe care ne-am asumat-o, eu și fratele meu. Ei vor să valorifice acele apartamente, iar noi ne vedem de treabă”. Locuințele sechestrate sunt situate în Popești-Leordeni, cartierul Confort City (Splaiul Unirii).
Cât despre celelalte activități ale grupului de firme, acesta a amintit de renovarea hotelurilor pe care le deține (Rin Grand și hotelurile Confort), inclusiv cele de la Otopeni, renovare pe care o va finaliza în vara anului viitor. Pentru 2012, estimează o ușoară creștere a businessului, continuând optimizarea cheltuielilor. ”De când a venit criza, am luat anumite măsuri de aliniere la cerințele pieței. Sunt bani mai puțini și cererea mai restrânsă. Bineînțeles că și prețurile au scăzut”, spune el.
În ceea ce privește domeniul hotelier, Negoiță a subliniat că s-a prăbușit cu peste 40%, după venirea crizei. Pentru 2011, omul de afaceri estimează o cifră de afaceri de 40 – 42 milioane de euro la nivel de grup (RIN Group), după ce primele trei trimestre ale acestui an au însemnat o cifră de afaceri de 31 milioane de euro.