Miliardarul Ion Țiriac a rupt tăcerea și a criticat foarte aspru schimbările făcute de Federația Internațională de Tenis în formatul Cupei Davis. Acesta a declarat inclusiv că ar fi cel mai mare dezastru din istoria tenisului.

„E cel mai mare dezasatru din istoria tenisului! Va fi o glumă! Acest sport este gata, s-a terminat cu el! S-a zis cu sportul, acum este o industrie, doar pentru bani. Ce vor ei să facă nu există!

18 echipe adunate într-o singură echipă, cu meciur de trei seturi, ce inseamna asta? Totul doar pentru că cineva vrea să facă bani!”, a spus Tiriac in editia tiparita a cotidianului L’Equipe.

Federația Internațională de Tenis a modificat formatul Cupei Davis, dupa 118 ani, ceea ce l-a revoltat pe miliardarul român. Din 2019 competiția va avea lor sub forma unui turneu de o săptămână, într-o locație neutră, în luna noiembrie. O modificare foarte importantă, care l-a și revoltat foarte tare pe Ion Țiriac este faptul că în locul meciurilor de cinci seturi s-a introdus un sistem nou cu cel mai bun din trei seturi.

Gerard Pique, fotbalistul echipei FC Barcelona stă în spatele acestei schimbări controversate. Mai multe personalități importante din tenis au criticat schimbarea făcută de ITF.