Ion Țiriac pregătește un proiect masiv pentru sportul românesc. Miliardarul vrea să construiască un complex sportiv uriaș cu stadion de tenis și fotbal, sală de gimnastică și bazin de înot.

Ion Țiriac investește în continuare în sportul românesc

Fostul mare tenismen a făcut anunțul după ce a dezvăluit că va construi un stadion de tenis pentru turneul ATP 250 Țiriac Open.

„Pentru mine, personal, e o treabă pe care am mai făcut-o 30 de ani. Am făcut şi 15.000 de locuri într-o săptămână, am făcut şi 3.500 de locuri aici. Nu am glumit şi le mulţumesc lui Năstase şi domnului Marica că ne-au găzduit aici. Nu aveam cum să facem atât de repede”, a declarat miliardarul.

Miliardarul a explicat și că este foarte dezamăgit deoarece nu se va mai construi mult-așteptata Sală Polivalentă în București.

„Foarte greu cred că iau aprobările ca să fac stadionul de tenis de data asta, atenţie, din păcate legea care trebuia să iasă nu a ieşit şi atunci ne-am luat la revedere de la acea sală de 13.000 de locuri. Sau stadion, ce era!”, a mai spus Țiriac.

El a subliniat că stadionul de tenis și academia vor fi construite cu siguranță, însă durează până când sunt obținute aprobările.

„Stadionul de tenis se face, academia se face, însă durează până luăm aprobările. Stadionul o să fie din nou la Otopeni, împreună cu academia de tenis, cele 20 de terenuri”, a subliniat Ion Țiriac.

ion tiriac
SURSA FOTO: Dreamstime

Miliardarul a lansat mai multe promisiuni pentru Nadia Comăneci și Mircea Lucescu

Miliardarul a lansat și mai multe promisiuni pentru Nadia Comăneci și Mircea Lucescu. Este vorba despre o sală de gimnastică pentru sportivă și o academie de fotbal pentru antrenor.

„Tot ce s-a promis, se face. Atât piscina Federaţiei de Nataţie, cât şi sală Nadiei, cât şi academia de tenis. Încă o dată, nu am glumit, dacă Mircea Lucescu vrea să facă o şcoală de fotbal, îi fac şi stadionul tot acolo. Avem loc, avem ce să facem şi avem toate treburile astea”, a promis Țiriac.

Amintim că fostul mare tenismen a vorbit despre acest nou proiect și după finala turneului ATP 250 Țiriac Open. El a felicitat jucătorii și a explicat că nu este deloc ușor „să joci primul turneu european pe zgură la București”.

Miliardarul s-a declarat surprins că a început acest turneu „complet sold-out”. Potrivit declarației făcute de Țiriac, turneul va fi organizat anul viitor în aceeași locație sau într-un loc similar, până când va fi construit un nou stadion.

Miliardarul l-a criticat dur pe Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României

În altă ordine de idei, miliardarul l-a criticat dur pe Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României. El consideră că guvernatorul este responsabil pentru faptul că nu a putut organiza ATP Țiriac Open la București timp de câțiva ani.

Afaceristul și-a exprimat nemulțumirea și față de jucătorii români de tenis. Pe aceștia i-a considerat prea slabi pentru a merita wild-carduri pe tabloul principal al turneului organizat de el.

La ATP Țiriac Open, wild card-urile pentru tabloul principal au fost acordate următorilor jucători:

  • brazilianului Joao Fonseca (17 ani, 292 ATP);
  • canadianului Denis Shapovalov (24 de ani, 122 ATP);
  • francezului Richard Gasquet (37 de ani, 111 ATP).