Deci, Michael Jordan, retras din activitate, ar trebui să fie cel mai bogat din lume, nu? Ei bine, nu, Michael Jordan este pe locul al doilea. Și atunci, cine este numărul unu?, citim pe site-ul Celebrity Networth.

Cel mai bogat atlet din lume este Ion Țiriac. Majoritatea americanilor stau și se gandesc de unde să-l ia, dar dacă ești din Europa de Est sau dacă ați fost fan al tenisului profesionist în anii 1970 și 1980, numele ţi-ar putea fi foarte familiar.

Ion Țiriac sa născut la 9 mai 1939 în Transilvania, România. Atunci când a început să-şi ucidă oponenții pe terenurile de tenis mai tarziu in viata, el a câștigat porecla de "Contele Dracula". Puţină lume ştie că înainte de a deveni un star de tenis, Ion a fost un star al echipei naționale de hochei pe gheață a României. În această calitate, Ţiriac a reprezentat România la 1964 Jocurile Olimpice din Austria.

La scurt timp după întoarcerea din Austria, Ion Ţiriac a luat decizia de a trece la tenis profesionist. Cam în același timp, Ilie Năstase, viitoarea vedetă inclusă în Tennis Hall of Fame, român de asemenea, îşi începea ascensiunea. Împreună, cele două vedete ale tenisului românesc au devenit una dintre cele mai de temut parteneriate de dublu din tenis. Porecla Ilie Nastase a fost "Nasty", deci a fost vorba literalmente despre Nasty și contele Dracula împotriva lumii. Au terminat pe locul doi la Openul Franţei, în 1966.

Ca jucător de dublu, Ion Țiriac a câștigat 294 de meciuri, dintre care 22 de titluri. La simplu, Țiriac a câștigat 167 de meciuri, inclusiv un număr de titluri regionale semnificative, nu majore. A jucat două finale de Cupă Davis și a câștigat o medalie de aur la simplu şi la dublu la Jocurile Mondiale de Vară din Budapesta, din 1965.

A avut o carieră respectabilă. Atunci când s-a retras, în 1980, Ion Ţiriac a devenit antrenor si manager de tenis. A devenit antrenorul principal al lui Ilie Năstase și a antrenat alte superstaruri: Mary Joe Fernandez, Guillermo Vilas, Marat Safin, Steffi Graf și Goran Ivanisevic. Între 1984 și 1993, Ion Ţiriac a orchestrat personal ascensiunea lui Boris Becker până când acesta a devenit numărul 1 mondial, în 1991.

Managerierea lui Boris Becker l-a facut să-și petreacă cea mai mare parte a timpului în Germania. El a avut banii, experiența, faima, conexiunile și curajul să lovească în timp ce fierul a fost foarte cald.

În 1990, a fondat Banca Țiriac, primul bancă cu capital integral privat din România post-comunistă. Apoi a continuat să lanseze afaceri de vânzare cu amănuntul, dealeri auto, aviație și o societate de asigurări. De asemenea, Țiriac deține un portofoliu larg de imobiliare rezidențiale și comerciale. Astăzi companiile sale includ Tiriac Holdings, TiriacAIR, HVB Tiriac Bank, Allianz-Tiriac Asigurari România, TiriacAuto, Tiriac Leasing, și Tir Travel. Una dintre cele mai notabile asocierile sale imobiliare a fost STEJARII Country Club din nordul Bucurestiului. În afară de a fi un club, Stejarii dispune de un complex rezidential si un muzeu care adaposteste peste 100 de masini de lux rare, care fac parte din colecția personală a lui Ion Țiriac.

În 1990, Țiriac a fondat Madrid Open. Deține licența exclusivă pentru acest turneu. Ion Ţiriac este, de asemenea, un pilot profesionist calificat.

Banca Ţiriac a fuzionat de mai multe ori de-a lungul anilor, pentru a deveni în cele din urmă ceea ce este astazi, UniCredit Țiriac Bank, una dintre cele mai mari bănci din România. Compania are 8000 de filiale în 17 țări europene diferite. Ion Ţiriac deține 45% din UniCredit Țiriac Bank.

Ion Ţiriac nu a câștigat mai mult de câteva milioane de dolari ca tenismen profesionist, dar la doi ani de la cădere Zidului Berlinului, Ion Țiriac a avut o avere de peste 100 milioane dolari. Prin 2000, averea sa a ajuns la 500 milioane dolari, în 2005 avea 900 milioane de dolari. În 2007, Forbes l-a recunoscut pe Ţiriac ca fiind pe locul 840 în lume, cu o avere de 1 miliard dolari.

În 2013, Ion Ţiriac a fost ales în International Tennis Hall of Fame. În prezent, Țiriac are o avere personală netă de 2 miliarde dolari. El este cel mai bogat om din România. Este primul miliardar din România și cel mai bogat sportiv din lume. Averea sa netă este aşadar dublul averii lui Michael Jordan.

Deci acum ştim! Data viitoare când cineva ne va cere să numim cel mai bogat sportiv din lume, vom ști răspunsul corect!