Ion Rădoi, sub control judiciar încă 60 de zile! Cum a fost surprins la ieşirea din sediul DNA?

Ion Rădoi s-a prezentat la sediul DNA pentru o nouă serie de audieri. Totuși, acesta nu a venit singur, ci a fost însoțit susţinătorii săi, care l-au aşteptat cu aplauze la ieşire din sediul DNA.

„Este încă o etapă de audieri, care în mod normal trebuia să se termine altfel”, a spus Ion Rădoi când a ieşit de la audieri.

Care este obiectivul dosarului?

Amintim că în ziua de 14 iulie, DNA a anunţat că Ion Rădoi a fost pus sub urmărire penală, fiind plasat sub controlul judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Acesta este acuzat de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un sindicat, în formă continuată şi şantaj.

Aceeaşi măsură a controlului judiciar a fost luată şi în cazul unui administrator al unor societăţi comerciale acuzat de complicitate la folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un sindicat, în formă continuată.

Potrivit informațiilor transmise de DNA, dosarul are ca obiect investigarea modalităţii în care au fost exploatate şi administrate spaţiile comerciale din staţiile de metrou şi din căile de acces către metrou, în perioada septembrie 2018 – iulie 2021.

Totodată, anchetatorii au explicat și faptul că SC Metrorex SA a încheiat în 2003 un contract de asociere în participaţiune cu SC Sindomet Servcom SRL, firmă deţinută de Sindicatul Unitatea – Sindicatul Liber de la Metrou şi controlată de Ion Rădoi, ce avea ca obiect exploatarea şi administrarea în comun a suprafeţelor din staţiile de metrou şi din căile de acces către metrou, care se pretau la organizarea de activităţi comerciale în scopul obţinerii de profit.

Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei