George Simion îl ironizează pe Klaus Iohannis

Președintele Iohannis va găzdui, cu ocazia Zilei Naționale a României, un eveniment care va avea loc al Palatul Cotroceni. Cu toate acestea, printre cei invitați nu se vor afla și liderii partidelor de opoziție. Mai precis, nu au fost invitați liderul AUR, George Simion, nici Cătălin Drulă de la USR. Cei doi lideri au confirmat deja că nu au primit invitații la această recepție anuală, organizată de președintele țării.

George Simion a și comentat această decizie, fără să scape prilejul pentru a transmite o ironie la adresa lui Iohannis. Simion spune că președintele României vrea să își reducă cheltuielile după excesele din cadrul turneului african.

„Probabil domnul președinte Iohannis nici nu s-a mai deranjat să trimită, să consume hârtia, pentru că știe că AUR de fiecare dată, de Ziua Națională, este prezent la 1 Decembrie, unde suntem sufletul sărbătorii. Totodată, mă gândesc că vrea să reducă cheltuielile Administrației Prezidențiale, după celebrul turneu african unde s-a întâlnit cu Regele Simba”, a precizat Simion pentru Digi24.

Se pare că acest lucru a devenit o adevărată tradiție, dat fiind că la fel s-a întâmplat și anul trecut. Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, a confirmat, potrivit aceleiași surse, că AUR nu primește niciodată astfel de invitații.

„Nu, nu primim niciodată. Dar oricum noi ne-am făcut o tradiție din a serba 1 Decembrie la Alba Iulia. Așa vom face și anul acesta. Vom fi 10.000 de militanți AUR acolo”, a explicat Claudiu Târziu.

george simion
SURSA FOTO: Dreamstime

Președintele României l-a invitat pe premierul Marcel Ciolacu

Faptul că reprezentantul USR, Cătălin Drulă, nu a primit încă o invitație a fost confirmat de către purtătorul de cuvânt al formațiunii, Ionuț Moșteanu. El a precizat:

„Nu are invitație Cătălin. A primit doar Dan Barna, dar ca vicepreședinte al Camerei Deputaților”, a spus el.

Și în anul 2021, liderii partidelor politice AUR și USR au ratat invitația la recepția desfășurată cu ocazia Zilei Naționale. La acel moment li s-a oferit motivul lipsei certificatului verde COVID-19, condiție esențială pentru a putea intra în Palatul Cotroceni.

Nicușor Dan, fost lider USR și primar al Capitalei, a ales să se vaccineze împotriva COVID-19 după evenimentul de recepție din 1 decembrie 2021.

Reprezentanți oficiali ai PSD susțin că președintele partidului și premierul, Marcel Ciolacu, a fost invitat la recepția din acest an.

Cu un an în urmă, Ciolacu nu a participat la acest eveniment, și nici nu a furnizat un motiv pentru decizia sa. Anul trecut, aproximativ 500 de invitații au fost emise pentru această recepție.

Prima recepție organizată la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Naționale a României a avut loc în 1991, și a fost organizată de președintele Ion Iliescu.