Șeful Departamentului Securităţii Naţionale de la Palatul Cotroceni, consilierul prezidențial Ion Oprișor, apropiat al lui Iohannis, este acuzat de un procuror DNA, apropiat al Laurei Codruța Kovesi, că ar fi cerut mese gratuite de la DIPI, serviciul secret de la Ministerul de Interne. 

Informația este conținută într-un document semnat de  fostul procuror de caz din dosarul DIPI, Florentina Mirică, în contestația de clasare a dosarului trimisă șefului DNA, document dat publicității de G4media.

„D.I.P.I. s-a adresat şi Departamentului Securităţii Naţionale, din cadrul Administraţiei Naţionale, pentru a opina cu privire la punctul de vedere al C.S.A.T. (!?). Răspunsul negativ primit a fost semnat de către Oprişor Ion, consilier prezidenţial şi şeful Departamentului Securităţii Naţionale, membru al C.S.A.T., cel care, potrivit probelor administrate în dosarul nr. 20/P/2016 (dosarul prin care a fost trimis în judecată fostul ministru de Interne Gabriel Oprea – n.r.), a apelat în scris la generozitatea conducerii D.I.P.I., pentru a asigura o masă de protocol, din fondurile operative ale D.I.P.I., faptă pentru care inculpatul Nicoale Gheorghe (fostul şef al DIPI – n.r.) a fost trimis în judecată, prin rechizitoriul nr. 20/P/2016. Răspunsul formulat de către Oprişor Ion, care nu avea legitimitatea de a hotărî în locul C.S.AT., a fost formulat în termeni generali, fără a constitui un răspuns în concret la solicitarea DNA”, susține Florentina Mirică.

Procuroarea Florentina Mirică a vrut să îi trimită în judecată pe foştii şefi ai DIPI şi pe fostul ministru de Interne, Petre Tobă, într-un al doilea dosar penal privind cheltuirea fondurilor operative destinate descoperirii infracţiunilor de corupţie pe petreceri, băutură, lux şi protocol.  Pe 9 noiembrie, rechizitoriul ei a fost infirmat şi clasat de şeful ierarhic superior, procurorul Dănuţ Volintiru. Nemulţumită, Mirică a plecat din DNA la Parchetul Bucureşti.

Florentina Mirică a fost consiliera Laurei Codruța Kovesi.