În prima zi de campanie electorală pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale, Klaus Iohannis a mers la Baia Mare, unde s-a întâlnit cu simpatizanţii săi, dar şi cu jurnalişti veniţi la faţa locului.

Întrebat cum răspunde atacurilor PSD din ultima vreme, precum fake news-ul cu casca din ureche, preşedintele Iohannis a spus:

„Nu am de când să răspund la atacurile PSD, dar pot să vă spun ce am spus și acum o jumătate de oră, la o întâlnire cu primarii – încet, dar sigur, se vede fața foarte urâtă a PSD, împroașcă venin, minciuni, fake news. Acesta este PSD, așa știu ei să își facă campanie și cred că în acest fel își fac singuri un deserviciu, nu este nevoie să le dăm un răspuns, o să le dea alegătorii un răspuns foarte convingător.”

Şeful statului a subliniat din nou că nu va merge la o dezbatere cu Viorica Dăncilă: „Da, acea poziție a fost a mea de la bun început și rămâne cum am stabilit […] Eu o să merg marți la întâlnirea pe care o organizez eu cu politologi, jurnaliști, cu formatori de opinie. Vom avea o discuție așezată și foarte bună și lămuritoare pentru români.”

Întrebat de ce refuză totuşi o confuntare cu Dăncilă, Klaus Iohannis a declarat că nu vrea să legitimeze PSD-ul şi o persoană care a mimat că ar fi un politician democrat.

„Din motivele pe care le-am expus. Fiindcă PSD-ul nu merită să fie legitimat, PSD-ul a guvernat împotriva românilor. Doamna Dăncilă a mimat un politician democrat și nu pot să intru într-o dezbatere cu o persoană care reprezintă un partid care a guvernat, efectiv, împotriva românilor.”