"Voi avea discuţii, luni, cu toate partidele, după care o să fac o evaluare proprie. Am chemat pe toată lumea, toată lumea însemnând toate partidele parlamentare, desigur. Vreau să cunosc toate opiniile, după care voi trece la desemnarea unei persoane", a declarat Iohannis la sosirea la sediul Consiliului European din Bruxelles. 

Întrebat dacă a vorbit cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, în ultimele zile, înainte de consultările de luni, şeful statului a precizat că a vorbit cu premierul Sorin Grindeanu. 

"Eu am vorbit cu premierul dintre toţi cei implicaţi în această chestiune şi am vorbit fiindcă am vrut să ştiu dacă înţelege să continue cu responsabilitate până la stabilirea unei noi formule guvernamentale. Cu ceilalţi politicieni, voi vorbi luni la consultări şi sunt foarte interesat de opiniile lor", a afirmat Iohannis. 

Totodată, întrebat dacă PSD l-a anunţat cu ce propuneri pentru funcţia de premier va veni la consultări, şeful statului a răspuns: "Luni socot că mă vor anunţa". 

Iohannis a făcut şi o glumă cu privire la desemnarea noului prim-ministru. Întrebat de unde va desemna premierul, Iohannis a răspuns: "Dintre politicienii de la Bucureşti. Asta a fost o glumă". 

AGERPRES