Președintele României a declarat că ceea ce s-a întâmplat în urmă cu fix un an în Piața Victoriei este o adevărată tragedie, ba chiar „una din marile tragedii post-decembriste”.

De asemenea, Iohannis a declarat că, după alegerile parlamentare, este gata să strângă o majoritate guvernamentală.

Nu în ultimul rând, Iohannis a cerut Guvernului PSD să se abțină, la protestele de astăzi, să îi atace pe manifestanți.

”Am nevoie de cât mai multe semnături. Am nevoie de acest semnal din partea românilor. PSD a dus România aproape de eșec. Așa nu se mai poate. Trebuie să reconstruim aproape tot. Știu ce trebuie să facem. După alegerile parlamentare, fie la termen, fie anticipate, voi coagula o echipă puternică din PNL, din partidele de opoziție, pentru a face o Românie normală.

Acum un an de zile s-a întâmplat ceva ce a început foarte frumos. Românii au venit să manifeste pașnic, apoi am intrat într-una din marile tragedii post-decembriste. Guvernul PSD și-a atacat propriii cetățeni cu bâte, cu gaze. Trebuie elucidate, să vedem cine a dat ordine, ceva inimaginabil. Vreau o manifestare frumoasă, pașnică, Guvernul să se abțină de la acțiuni de forță, să păstreze ordinea cu calm. Intrăm în campanie electorală.”, a spus Klaus Iohannis.