De asemenea, Iohannis a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer lui Jeppe Tranholm Mikkelsen – secretar general al Consiliului Uniunii Europene şi Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Comandor lui Klaus Welle – secretar general al Parlamentului European, potrivit agerpres.ro

Apreciere pentru contribuția excepțională

Decoraţiile au fost conferite în semn de “înaltă apreciere pentru contribuţia excepţională avută la exercitarea cu succes, de către România, a Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene”.

Simona Halep, decorată de Iohannis

„Aţi scris o pagină importantă din istoria tenisului românesc, în doar 55 de minute, la Wimbledon. Vă felicit din toată inima. A fost mai mult decât un meci. Vă mulţumesc în numele românilor, pentru modul în care promovaţi ţara noastră şi sportul românesc. Domnă şi domnule Halep, vă mulţumesc pentru că aţi crescut nu doar un mare sportiv, ci şi un om foarte curajos, muncitor, modest, cu o conduită exemplară, atât pe teren, cât şi în afara lui. Simona Halep este deja una dintre cele mai iubite sportive din toate timpurile. Inspiră milioane de oameni, din multe colţuri ale lumii. Ea ajunge într-un mod cu totul deosebit la inimile copiilor. Prin puterea exemplului, reprezentaţi un foarte puternic model pentru tânăra generaţie. Când spui Halep, spui România.”, a transmis Klaus Iohannis.