„Aţi scris o pagină importantă din istoria tenisului românesc, în doar 55 de minute, la Wimbledon. Vă felicit din toată inima. A fost mai mult decât un meci. Vă mulţumesc în numele românilor, pentru modul în care promovaţi ţara noastră şi sportul românesc. Domnă şi domnule Halep, vă mulţumesc pentru că aţi crescut nu doar un mare sportiv, ci şi un om foarte curajos, muncitor, modest, cu o conduită exemplară, atât pe teren, cât şi în afara lui. Simona Halep este deja una dintre cele mai iubite sportive din toate timpurile. Inspiră milioane de oameni, din multe colţuri ale lumii. Ea ajunge într-un mod cu totul deosebit la inimile copiilor. Prin puterea exemplului, reprezentaţi un foarte puternic model pentru tânăra generaţie. Când spui Halep, spui România.”, a spus Klaus Iohannis.

La rândul ei, Simona i-a mulțumit președintelui.

„Vă mulţumesc din suflet pentru cea mai înaltă distincţie a României. Sper ca prin aceste rezultate să-i inspir pe copiii. Vreau să le mulţumesc părinţilor, care au fost mereu alături de mine, antrenorilor mei. Mulţumesc că sunteţi înţelegători cu mine şi că sunteţi alături de fiecare dată. Sunt mândră că sunt româncă şi sper să merg cu fruntea sus peste tot şi să câştig cât mai multe trofee, ca să fiu o inspiraţie pentru toţi copilaşii. Vă mulţumesc foarte mult! Sunt foarte emoţionantă, e mai greu ca în finala de la Wimbledon”, a spus Halep, la Cotroceni.

Alături de ea au fost părinții, dar și iubitul său, milionarul Toni Iuruc. Neliăsiți au fost și Daniel Dobre şi Teo Cercel.