„Dragi români, astăzi, din păcate, avem iarăși un record total nedorit. Peste 1400 găsite de ieri până astăzi cu COVID-19. Este mult prea mult. Va rog pe toți: purtați mască, purtați distanța ca să scăpăm de această epidemie”, a transmis Klaus Iohannis în cadrul declarațiilor de presă.

Un interes deosebit pentru vaccinul anti-COVID

Șeful statului a menționat că România va primi din partea Uniunii Europene 10 milioane de doze de vaccin atunci când acesta va fi gata de utilizare.

„Am discutat astăzi la prânz cu Ministrul Sănătății. Am observat un interes deosebit pentru vaccinuruile pentru combaterea acestei boli. Este o temă recurentă. Românii trebuie să știe că în acest moment nu există un vaccin aprobat însă UE sprijină mai multe proiecte de cercetare. Sperăm că într-un viitor destul de apropriat vom beneficia de acest vaccin.

În acest moment, nu există un vaccin aprobat în UE. Este o temă care din păcate care va reveni, este o temă care produce îngrijorare. Ne apropiem de alegeri locale, de începutul anului școlar și trebuie să ne asigurăm că toate măsurile pentru protejarea oamenilor sunt luate. Oamenii lucrează la modul cel mai serios pe această temă. Încă o dată: purtați mască, păstrați distanța ca să scăpăm de această epidemie”, a completat Iohannis.