Potrivit ministrului, la nivel național mai există în prezent 247 de paturi libere pentru adulți la Terapie Intensivă și 32 de paturi libere pentru copii. În ceea ce privește situația din Capitală, Ioana Mihăilă susține că mai există 55 de paturi libere la ATI pentru adulți, și 10 paturi libere pentru copii, însă numărul acestora poate varia în funcție de starea de sănătate a pacienților deja internați.

„La nivel național, 247 de paturi libere pentru adulți, 32 de paturi libere pentru copii. La nivelul Bucureștiului, 55 de paturi libere pentru adulți și 10 paturi libere pentru copii”, a explicat ministrul Sănătății.

Totodată, ministrul susține că este posibil să existe și procese în evaluare. Mai exact, este vorba despre pacienții internați în spitale, care sunt evaluați, iar în funcție de riscul de dezvoltare de complicații, aceștia sunt transferați în secțiile de la ATI.

„Probabil că sunt în proces de evaluare. Așa cum știți și cum am mai menționat, înainte de a fi internați, pacineții cu infecție COVID-19 se evaluează. Se evaluează în ceea ce privește severitatea afecțuni și riscul de a dezvolta complicații, apoi sunt transferați pe secții”, susține Ioana Mihăilă.

Ce se întâmplă cu spitalele fără avize de funcționare

Pe lângă situația de la Terapie Intensivă, ministrul a vorbit și despre situația spitalelor care nu primesc avizele necesare pentru a funcționa. Mai exact, Ioana Mihăilă susține că o parte din ele vor fi închise, însă nu imediat.

Ministrul susține că toți pacienții trebuie mai întâi să fie transferați în spitale noi, sau în spitale care să poată facă față cerințelor și nevoilor acestora.

„Nu o să fie închise imediat. Spitalele care nu primesc avize o să fie reconvertite, dacă există posibilitatea ca pacienții care sunt tratați în mod obișnuit în acel spital să fie mutați într-o construcție nouă sau într-o construcție care să poată să facă față acestor cerințe”, a mai precizat ministrul Sănătății.

Sursă foto: INQUAM Photos, Virgil Simonescu