Compania AIG Capital Partners, membra a Gupului AIG, a atras fonduri de 522,5 milioane de euro pentru New Europe Fund 2 (NEF 2), un fond de investitii care vizeaza  Romania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Bulgaria si Tarile Baltice.

 

“Zona Europei Centrale si de Est are potential pentru realizarea de investitii datorita oportunitatilor si avantajelor aduse de adeararea statelor din zona la Uniunea Europeana”, a declarat Pierre Mellinger, managing director, AIG Capital Partners si CEO al NEF II.

 

Fondul NEF II intentioneaza sa produca venituri pe baza conditiilor legale si politice favorabile din Comunitatea Economica Europeana (CEE), zona care are o perspectiva de crestere puternica a produsul intern brut si a consumului, si datorita relocarii capacitatilor de productie din Europa de Vest.

 

Compania de investitii a grupului AIG este una dintre principalele companii de investitii de pe pietele emergente si are o peste 200 de angajati in peste 20 de tari.

 

AIG Grup este unul dintre principalele grupuri financiare la nivel mondial, are peste 1800 de angajati si 44 de birouri in toata lumea.

 

Sursa: Capital 19 Martie 2007