Hotelul face parte din lanţul hotelier Ana Hotels din anul 1996. Pentru renovare s-au folosit 1280 mp. de marmură de Carrara din Brazilia iar pentru pardoseli, tavane şi tâmplărie a fost nevoie de peste 1700 de mp  de stejar auriu.

Oaspeţii Ana Hotels Bradul beneficiază de acces gratuit la facilităţile Sport Wellness Spa ( piscină, saune, jacuzzi, hot tub exterior, sală de fitness, zona de relaxare) şi vor putea servi micul dejun în Restaurantul Altitude, renovat la finalul anului 2015.

Hotelul este situat la baza Masivului Postăvaru, în apropierea pârtiei Bradul şi a telecabinei Capra Neagră, operate de Ana Teleferic.

Ana Hotels deţine în Poiana Braşov hotelurile Sport şi Bradul, clasificate la 4* şi hotelul Poiana clasificat la 3*. În anul 2015 Ana Hotels a devenit cea mai mare companie românească de ospitalitate.  În 2016 cifra de afaceri a urcat la 31,5 milioane de Euro, crescând cu 9,6% faţă de 2015.

În afara celor trei hoteluri din Poiana Braşov, portofoliul companiei mai include şi hotelurile Athenee Palace Hilton şi Crowne Plaza din Bucureşti şi hotelul Europa din Eforie Nord.