Compania suedeza SCA va investi 10 milioane de dolari in fabrica sa de cutii de carton din Timisoara pentru a o transforma intr-o fabrica integrata de carton ondulat (corugat), informeaza un comunicat al companiei. Totodata, SCA va investi 14 milioane de dolari in doua fabrici din Polonia si 12 milioane in China, tara in care tocmai a mai deschis o fabrica in urma unei investitii de 20 de milioane de dolari.  

Investitia SCA din Romania face parte din programul companiei de a obtine cote de piata importante in tarile cu cresteri economice puternice. Modernizarea fabricii din Timisoara va fi incheiata in 2008.  

“Aceste investitii fac parte din strategia noastra de a cultiva aceste piete, in special Europa de Est si China. Aceste investitii ne vor permite sa indeplinim asteptarile clientilor noastrii mai bine si sa ne largin gama de servicii oferite”, a declarat Jan Aström, CEO SCA. 

SCA este o companie de bunuri de consum si papetarie, este prezenta in 90 de tari si detine unitati de productie in 40 de tari. Compania are 51.000 de angajati.

Sursa: Capital 27 Aprilie 2007