Achiziția este finanţată prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, iar proiectul are o valoare totală de circa 200 de milioane de lei şi este implementat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei în parteneriat cu primăriile din Alexandria, Brăila, Constanţa, Drobeta Turnu Severin, Focşani şi Slobozia.

În cadrul proiectului, Alexandria beneficiază de un buget de 17 milioane euro. Cea mai mare parte a fondurilor sunt bani europeni, la care se adaugă 13% cofinanțare națională și 2% cofinanțare locală.
Pentru Alexandria vor fi cumpărate 10 autobuze electrice, însoţite de trei staţii de încărcare rapidă şi zece staţii de încărcare lentă.
Autobuzele electrice vor avea o lungime de circa 10 metri, cu podeaua integral coborâtă şi cu facilităţi pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă.
Noile autobuze vor fi introduse în circulaţie pe cinci rute municipale. Acestea vor înlocui o parte din autobuzele cu motoare Diesel care circulă acum, unele mult depăşite.
În urma implementării acestui proiect, la nivelul municipiului Alexandria se estimează o reducere anuală a emisiilor de dioxid de carbon cu 244 tone şi, în acelaşi timp, o creştere a numărului de pasageri transportaţi de circa 650.000 persoane/an.
Proiectul are ca termen de finalizare luna decembrie 2022.