Ursus Breweries, membra a SABMiller plc, continua sa investeasca in extinderea si modernizarea fabricii de bere de la Buzau, printr-un plan de investitii de peste 30 milioane dolari.

„Pe langa cresterea capacitatii de productie, acest proiect important de investitii va facilita extinderi viitoare si costuri competitive, ceea ce va conduce la alinierea operatiunilor Ursus Breweries din Buzau la standardele SABMiller”, a declarat Cristian Matei, directorul fabricii de bere de la Buzau.



Proiectul de investitii presupune instalarea unei noi linii de fierbere si extinderea capacitatilor de filtrare si stocare. Linia de imbuteliere actuala va fi inlocuita cu una noua, avand o capacitate de 45.000 sticle pe ora. Prin aceste investitii Ursus si-a propus cresterea cu 75% a capacitatii de productie saptamanale a fabricii.

Fabrica de bere din Buzau a fost prima achizitie a SABMiller plc. in Romania, in 1996, si are o capacitate anuala de 800.000 hectolitri si aproximativ 300 de angajati. Pana in prezent, valoarea totala a investitiilor Ursus Breweries in fabrica de la Buzau depaseste 13 milioane dolari. Ursus Breweries detine in acest moment patru fabrici de bere, cu o capacitate totala de peste trei milioane de hectolitri si aproximativ 1.300 de angajati. Compania isi desfasoara activitatea in Cluj-Napoca, Timisoara, Buzau, Brasov si Tunari. Marcile Ursus Breweries sunt: Ursus, Timisoreana, Ciucas, Stejar, Peroni Nastro Azzurro si Pilsner Urquell.


Sursa: Capital, 15 februarie 2006