Concret, autoritățile din Constanța au decis prelungirea carantinării. Aceasta trebuia să fie ridicată vineri, 4 decembrie, însă autoritățile au decis ca oamenii să rămână în casă pentru încă 14 zile.

Decizia a fost luată după ce rata incidenței a rămas destul de ridicată, menținându-se la peste 1 la mia de locuitori după două săptămâni de carantină.

Mai mult decât atât, polițiștii au acordat amenzi de peste 50 de mii de lei în doar 24 de ore, lucru ce denotă că oamenii nu respectă măsurile de restricție.

Așadar, constănțenii nu vor mai avea voie să iasă din casă fără declarație pe propria răspundere în care să menționeze motivul pentru care au ieșit.

Municipiul Constanța va primi 200 de mii de măști și 4 mii de teste rapide

Municipiul Constanţa va primi, ca donaţie, 200.000 de măşti de protecţie din partea primăriei oraşului Kaohsiung, din Taiwan, şi 4.000 de teste rapide pentru COVID-19 de la o asociaţie, teste în valoare de peste 10.000 de euro, a informat, joi, administraţia locală.

“Primăria oraşului Kaohsiung (cel mai mare oraş-port din Taiwan şi totodată cel mai important oraş din zona de sud, cu industrie dezvoltată şi populaţie de cca 2,7 milioane locuitori) donează primăriei oraşului Constanţa 200.000 de măşti faciale de protecţie de unică folosinţă pentru protejarea cetăţenilor municipiului Constanţa în perioada pandemiei noului coronavirus – acestea vor ajunge în perioada imediat următoare în municipiul Constanţa”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Primăria Constanţa.

Conform sursei citate, joi a avut loc ceremonia online de predare simbolică a măştilor de protecţie respective, la care au participat primarii municipiilor Constanţa şi Kaohsiung. Donaţia a fost facilitată de Biroul de reprezentare economică şi culturală Taipei din Bratislava şi Asociaţia pentru promovarea schimburilor economice şi culturale cu Taiwan – ROTA.

“Cu ocazia acestei ceremonii, primarul municipiului Constanţa a mulţumit partenerilor din Kaohsiung pentru sprijinul oferit populaţiei oraşului nostru în această perioadă extrem de grea, a subliniat importanţa acestui gest generos pentru cetăţenii oraşului Constanţa şi şi-a exprimat speranţa că acest sprijin va reprezenta începutul unei relaţii solide de colaborare între cele două oraşe, în multiple domenii – schimburi economice şi comerciale, investiţii directe, contactele people-to-people etc.”, a menţionat Primăria Constanţa.

Totodată, potrivit administraţiei constănţene, Asociaţia ROTA va sponsoriza municipiul Constanţa transferând în proprietatea beneficiarului, într-o primă etapă, “1.700 seturi de teste rapide COVIDual Covid-19 IgM/IgG, model NCOV-019-MM060300-25LS, fabricate de compania Eternal Materials Co., Ltd. din Kaohsiung” şi, ulterior, alte 2.300 de astfel de teste, în vederea susţinerii activităţilor de combatere a efectelor pandemiei de COVUD-19 desfăşurate de Primăria Constanţa. Valoarea totală a testelor este de 10.626 euro.

“Testele rapide donate Primăriei municipiului Constanţa sunt certificate pentru piaţa Comunităţii Europene şi sunt însoţite de toate documentele necesare (certificatul de autorizare pentru piaţa UE, declaraţia de conformitate din partea producătorului, specificaţii tehnice etc.)”, se precizează în comunicat.

Primăria municipiului Constanţa va crea lanţul logistic pentru ca toate donaţiile în curs de a fi primite şi recepţionate (200.000 de măşti de protecţie şi 4.000 de teste rapide anti-COVID) să ajungă urgent la beneficiari.

“Se are în vedere crearea unui mecanism de distribuţie care să faciliteze transferul acestor materiale prioritar către categoriile de populaţie cele mai defavorizate şi instituţiile publice implicate activ în lupta cu limitarea răspândirii virusului”, a informat administraţia locală.